La independència mai vindrà de la mà dels partits, es diguin o no "independentistes".

A primera vista, pot sonar contradictori.

Què vols dir? 

Els partits polítics constitueixen el pilar fonamental de la legitimitat del sistema de representativitat dels sistemes democràtics.

Els partits polítics, pilars necessaris dels règims "democràtics"


S'han creat per ser la cadena de transmissió de la voluntat popular cap als òrgans de gestió dels poders de l'estat, però alhora en constitueixen el topall.

Alguns estats s'han dotat d'uns mecanismes més o menys efectius per facilitar l'exercici de la "democràcia directa" permetent traslladar la presa de decisions directament al sufragi popular, sense la intermediació i la negociació entre els partits. (p.ex. referèndums propositius periòdics) 

Altres aconsegueixen una correlació més pròxima entre representants i representats fent servir la llei electoral i mecanismes de control que fins i tot poden revocar un càrrec polític elegit. (p. ex. collegis uninominals, referèndum revocatiu).

Altres també permeten celebrar referèndums per anul·lar totalment o parcialment unes lleis.

La Constitució espanyola no permet res de tot això.

Va néixer i es va redactar amb l'objectiu de consolidar, fins on fos possible, la primacia del poder executiu per amunt dels altres i els partits interpreten el rol principal en la comèdia del "Estado social y democrático de Derecho" que controla el territori espanyol.

Els partits, TOTS, s'han consolidat i viuen gràcies a les copioses donacions que reben periòdicament de l'estat espanyol disfressades com "subvencions", "reemborsaments electorals", "sous públics", "càrrecs de confiança". 

Centenars, milers de persones (i les seves famílies) depenen del manteniment del consens popular per assegurar el seu sustentament i benestar econòmic.

Qui arriscaria perdre-ho tot per emprendre un viatge cap un destí incert i sense un mapa ben clar del camí?

La independència mai vindrà de la mà dels partits, es diguin o no "independentistes".

Els primers obstacles són els partits que controlen el govern de Catalunya, es diguin republicans, d'unitat popular, junts però no plegats, obrers espanyols, de color blau, verd o taronja.

Els ciutadans tenim a les nostres mans l'eina per desmantellar els pilars que estintolen aquesta farsa de règim democràtic i està a nosaltres decidir si la fem servir per reforçar-los o tirar-los a terra.

Per molt poderosos que puguin aparèixer, són gegants amb els peus de fang.

Castells construïts sobre pilars de sorra i sal, pels que cal una sola onada prou forta per ensorrar-los. 

Desenganyeu-vos, uns partits que tenen interès a participar de les eleccions generals al congrés dels diputats de l'estat ocupant, mai tindran la intenció de desmantellar-ho o de sortir-ne.

El teu vot és la gota d'aigua que pot arribar a ser un ruixat de primavera que ompli una riera i arrossegui uns quants cotxes o ser una tempesta de tardor que ompli torrents, rieres i rierols que acabin desbordant els rius.

A les pròximes eleccions generals al congrés dels diputats, a Catalunya deslegitimem els partits que col·laboren amb l'estat espanyol i deslegitimem el règim autonòmic reivindicant el dret a decidir del poble català. 

Cap vot als partits del "mentrestant" al congrés dels diputats.



Més recent Anterior

Formulari de contacte