Carta oberta als meus amics independentistes



Als meus amics votants dels partits exindependentistes:

Em dirigeixo als amics que han votat ERC, Junts i la CUP.
Als votants i simpatitzants del carrer que com jo no estem dins dels partits, ni cobrem gràcies a ells, ni tenim ambició a fer-ho algun dia.


Em dirigeixo als més de 2 milions d’amics amb qui hem compartit uns anys de manifestacions, de marxes, de treball solidari, d’autoorganització fins a culminar-ho tot l'1-O.


Em dirigeixo als amics sense carnet de partit, que han confiat les seves il·lusions i esperances durant anys a una classe política i un projecte de país.


Em dirigeixo als joves que han conegut en la seva pell quan de dura pot ser la repressió de l'estat espanyol i que per primera vegada tindran edat per votar.


Em dirigeixo a tots vosaltres que heu fet l’esforç d’una anàlisi dolorosa del camí encetat pels partits “exindependentistes” per concloure que totes llurs promeses han sigut puntualment desateses.

En general, em dirigeixo a tothom que, encara que no s’atreveixi a expressar-lo en veu alta, està dubtant seriosament que opció votar a les pròximes eleccions.

Amics, a tots vosaltres us dic sense embuts que:

- Els partits “exindependentistes” i “nou autonomistes” estan segurs que els tornareu a votar cegament i faran mans i mànigues per obstaculitzar cap nova iniciativa aglutinadora del vot independentista.

- Tornaran a fer campanya amb paraules boniques com “independència” “república” “diàleg” “embat” “desbordament” per capturar el nostre vot.

- Ens diran que no podem malbaratar el valor de l'1-O, que estem fent camí cap a la independència, que caurà com una fruita madura de l’arbre de la democràcia espanyola i que els hi tornem a fer confiança per gestionar el “mentrestant”

- Mentrestant estan pactant a la nostra esquena un Estatut d'Autonomia que enterri per sempre més l’anhel d’independència de tot un poble a canvi de l’amnistia d’uns pocs

A tots vosaltres que dubteu entre no anar a votar o votar amb una pinça al nas els de sempre (per por que vinguin “els altres”), us recordo que un cop dipositat el sobre amb la butlleta dins de l’urna, el vostre vot passa a les mans dels partits que decidiran com fer-lo servir per al seu propi interès.

L’únic vot que mai cap partit us podrà manllevar és el vot que no els hi doneu.

Però nosaltres volem votar.

Volem votar per sacsejar l’espai polític independentista i això no s’aconsegueix votant un partit “exindependentista” en lloc d’un altre.

Podem ser l’opció més votada i guanyar les pròximes eleccions GENERALS ESPANYOLES a Catalunya sumant 2.000.000 de vots nuls al Congrés dels Diputats de Madrid.





Què hi guanyem?

- Proporcionar una sotragada enorme al panorama polític català

- Tornar a posar la independència de Catalunya al centre de l'agenda política catalana

- Ser el centre de totes les anàlisis polítiques de la nit electoral i les setmanes posteriors

- Deixar sense representació a Madrid els partits “exindependentistes” evitant que continuïn pactant amb l’estat espanyol i deixar-los sense cobrar uns quants milions d’euros cada any

- Ficar la por al cos dels partits davant a la possibilitat concreta que l’electorat realment independentista torni a repetir amb èxit la mateixa jugada a les eleccions autonòmiques al Parlament de Catalunya amb la perspectiva de perdre tots els diners i el poder de gestió dels quartos de les “menjadores” de la Generalitat

Estimats amics independentistes,
a vosaltres que no voleu continuar sent-ho tota la vida;
a vosaltres que desitgeu deixar de ser independentistes per passar a ser ciutadans de la República de Catalunya;
a vosaltres que esteu convençuts que cal ser independents per construir un país millor;
us demano que considereu l'opció d’organitzar dins dels vostres grups, associacions, xarxes socials una campanya per exercitar una opció de VOT NUL organitzat a les pròximes eleccions GENERALS ESPANYOLES al Congrés dels Diputats de Madrid.

En lloc de l’abstenció (que se sumaria a l’abstenció de cada elecció) o el vot en blanc (que no està clar d’on ve i que pretén) una opció clara i no interpretable seria posar dins del sobre electoral la butlleta del referèndum de l'1-O marcant l'opció “Sí”.

Penseu-hi, mentrestant que no s’aconsegueixi bastir una opció alternativa a les eleccions al Parlament de Catalunya, a les eleccions generals espanyoles no regalis el teu vot als de sempre.


VOTA NUL amb la papereta de l'1-O marcant "Sí"


Funcionarà?


Si no ho proves, mai ho sabràs.

Necessites més raons per votar NUL? Punxa aquí

Més recent Anterior

Formulari de contacte