Enviar representants a Madrid és inútil i contraproduent



A tot estirar, la tardor de 2023 els ciutadans de l'estat espanyol seran cridats a participar massivament a un nou capítol de la sèrie "La festa de la democràcia" per escollir els nostres representants les corts del Regne d'Espanya.

Us heu parat a pensar la raó de tant interès i treball en campanya electoral per aconseguir uns escons a Madrid?

Abans de parlar dels incentius econòmics que tenen els partits i els individus per ser elegit, donem un cop d'ull a quin paper més rellevant poden jugar si surten elegits.

La comunitat autònoma de Catalunya aporta 48 representants al Congrés dels diputats.

Què es pot fer amb 48 escons? 

Encara que poden semblar molts (això significaria haver guanyat tots els escons en joc a Catalunya) no permeten ni de presentar un recurs al Tribunal Constitucional espanyol (calen 50 diputats).

En cas que el Parlament de Catalunya aconseguís votar una reforma de l'estatut amb tots els 135 escons i un cop al Congrés dels Diputats, amb 48 escons no tenim ni per començar a defensar-lo de les rebaixes que impulsarà el congrés dels diputats davant a la majoria absoluta del tripartit PSC-PP-VOX.

Recordeu l'última vegada que s'ha portat al congrés dels diputats un estatut aprovat per àmplia majoria al Parlament de Catalunya amb els vots fins i tot del PSC i comptant amb el "apoyaré" d'en Zapatero?


La presència de representants de partits independentistes al congrés dels diputats de Madrid resulta absolutament incongruent amb la reivindicació de la discriminació política dels catalans com a minoria nacional.

No es pot denunciar la persecució de l'estat i alhora participar de les seves institucions estintolant els governs, investint presidents i aprovant els pressupostos generals de l'Estat.

Quina credibilitat internacional pot tenir una denúncia de persecució política i marginació cultural si pactem els pressupostos generals de l'Estat espanyol a canvi de rebre quatre engrunes?

Molt millor evitar que tornin a Madrid la pròxima legislatura.

Per quina raó tenen tant d'interès per participar de les institucions espanyoles?

Diners: subvencions, sous i compensacions. 
Si t'interessa descobrir els diners que els partits s'embutxaquen cada any punxa aquí 

No ens limitem a quedar-nos en casa.
Això s'interpretaria com una desmobilització del moviment independentista.
Cal demostrar que seguim mobilitzats, capaços d'autoorganitzar-nos i de llençar un missatge polític clar i potent.


Què passaria si la nit del diumenge electoral, a Catalunya els vots nuls superessin els vots vàlids?

Què passaria si l'opció més votada a Catalunya fos la del vot nul?




Més recent Anterior

Formulari de contacte