El vot nul és un instrument, una eina per tornar a posar en marxa l'independentisme de base

El vot nul és un instrument, una eina a fer servir en un context i com a part d'un objectiu.

Pensar assolir una adhesió al projecte de vot nul organitzat com un objectiu o una meta final és un error de concepte i de percepció bàsic.

Per quina raó, de cara a les tres pròximes cites electorals (administratives al maig, generals espanyoles a la tardor i autonòmiques catalanes molt possiblement la primavera de 2024) l'ús del vot nul organitzat pot ser una eina potentíssima?

El context:

Ens trobem en el pitjor moment pel moviment independentista d'ençà de l'explosió la Diada de 2012.

Un cop passat el tràngol del judici al Tribunal Suprem i assistit a la renúncia de la classe política catalana a l'objectiu màxim de la independència per replegar a míseres negociacions amb el PSOE;

Descobert el gran engany desmobilitzator que va ser "Tsunami Democràtic", els indults, la taula de diàleg i, especialment eficaç la persecució policial contra activistes, s'ha instal·lat en molts la sensació d'haver-se quedat orfe de representació política.

El "Tripartit del mentrestant" a correcuita està intentant taponar les vies d'aigua que s'estan obrint al seu discurs.

Una majoria creixent de votants estan cansats de terminar votant el mal menor i de retrocedir en la lluita nacional.

El moviment al carrer està absent.

En aquest context, el vot nul pot ser un instrument, una eina per tornar a posar en marxa l'independentisme de base 

L'instrument:

Partim de la consideració inqüestionable que existeix un grup cada dia més ampli de persones independentistes que estan pensant seriosament a l'abstenció.

Deixant per un moment al marge les eleccions administratives, el moment clau per aconseguir enlairar el vot nul organitzat serà a les eleccions generals espanyoles a Catalunya.

Bones raons per votar NUL 


Objectius intermedis  

Evitar que tornin a investir i pactar amb els governs espanyols 

No es pot denunciar la persecució de l'estat i alhora participar de les seves institucions estintolant els governs.

El tripartit del mentrestant podria ser el protagonista del famós acudit d'en Woody Allen:


En el nostre cas vindria a ser: 

- "Espanya ens dona merda" 

- "I no és només això, sinó que a sobre ens donen molt poca!"

Quina credibilitat internacional pot tenir una denúncia de persecució política i marginació cultural si pactem els pressupostos generals de l'Estat espanyol a canvi de rebre quatre engrunes i els partits cobren de l'estat espanyol?


Toc d'atenció als partits privant-los d'uns quants diners.

Si som capaços d'organitzar una campanya de vot nul a les eleccions generals espanyoles a Catalunya amb el resultat de no elegir cap representant al congrés dels diputats de les llistes "independentistes" i alhora acumular dos milions de vots nuls, pot ser el veritable Tsunami democràtic que arrossegui els partits.

Tornar a demostrar la voluntat majoritària dels catalans de decidir el seu futur

En lloc de l’abstenció (que se sumaria a l’abstenció de cada elecció) o el vot en blanc (que no està clar d’on ve i que pretén) una opció clara i no interpretable seria posar dins del sobre electoral la butlleta del referèndum de l'1-O marcant l'opció “Sí”.

Els vots nuls no acostumen a passar d'1% en unes eleccions; superar el 50% dels vots nuls és un fet polític molt rellevant, comparable al referèndum legal i amb les garanties que l'estat espanyol nega als catalans.

Penseu que seguint la llei electoral espanyola, els vots nuls es reconten un per un, es conserven i s'acrediten oficialment per l'oficina electoral de l'estat espanyol.

Quina ironia: el mateix estat que ens nega un referèndum, posaria la logística i totes les garanties.

El vot nul organitzat és l'única forma directa d'obligar els teus representants a respectar el teu mandat: enviant-los a casa.


L'objectiu

Aconseguir un resultat important de vots nuls amb la butlleta de l'1-O, superant el 30% crearia un sotrac important a l'escena política catalana.

Especialment, si s'aconseguís capitalitzar aquesta empenta i generositat de treballar tots plegats pel mateix objectiu i convertint-la en una "agrupació d'electors" per concórrer a les eleccions catalanes amb un sol objectiu: la declaració d'independència i la resistència del parlament mentre es busquen suports internacionals.

Exactament, allò que no s'ha fet l'octubre de 2017 per part d'aquestes mateixes persones que ens tornen descaradament a demanar el vot.


Queda molt de camí a recórrer. 

Calcem-nos i comencem a practicar l'art de votar nul de forma organitzada

La butlleta la podeu descarregar aquí


Més recent Anterior

Formulari de contacte